Arto

Katse pohjoiseen

Tervetuloa kotisivujeni blogin lukijaksi! Näillä sivuilla kommentoin säännöllisesti Suomen, EU-politiikan ja ehkä myös maailman tapahtumia.

Teemani on ”Katse Pohjoiseen”. Miksi? Siksi, että pohjoinen on täynnä tulevaisuuden mahdollisuuksia. Arktinen alue kiinnostaa laajasti ympäri maailmaa. Kaikki haluavat olla mukana arktisessa yhteistyössä, vaikka maantieteellistä yhteyttä arktiseen alueeseen ei ole olemassakaan. Haluan, että Eduskunnassa on selvää, mitä arktisuus tarkoittaa. Arktisuus on yhtä kuin Suomi!

Koko Suomi on arktista aluetta. 60. leveyspiirin pohjoispuolella asuu 17 miljoonaa ihmistä, heistä 5,5 miljoonaa Suomessa. Me Suomessa tiedämme, miten eletään lumen kanssa, jään kanssa, pimeässä, yöttömässä yössä. Tiedämme, mitä yöttömän yön luonto voi tarjota ihmiselle! Miten ympärivuorokautisen pimeyden kanssa tullaan toimeen, ja miten sitä voidaan hyödyntää. Miten eletään yllättävien lumimyrskyjen kanssa, miten kuljetaan jäisessä ympäristössä niin maalla kuin järvillä ja merillä.

Pohjoisesta on tulossa raaka-aineiden kehto, jalostuksen alue ja kaivostekniikan edelläkävijä. Puhdas teknologia kulkee käsi kädessä herkän luonnon kanssa. Pohjoinen tulee lyhentämään kuljetusreittejä Euroopasta Aasiaan. Euroopan ja Aasian tiimit lähentyvät toisiaan.

Pohjoisen metsät ovat yhä tärkeämpi luonnonvara. Silti EU:lta puuttuu yhteinen metsäpolitiikka. Sellainen tarvitaan pikaisesti.

On siis aika siirtää katse pohjoiseen, hyödyntää niitä mahdollisuuksia, mitä pohjoinen tarjoaa. Tämä on minun missioni.

Tule mukaan kommentoimaan ja keskustelemaan!