Arto

Suomi ja Lappi pärjää arktisilla erityispiirteillään.  Katseet ovat kääntyneet pohjoiseen.

Kylmää kokemusta

Arto Ojala on elänyt ja kulkenut yhteiskuntamme halki: hausjärveläisestä maalaistalosta Brysseliin ja Tilastokeskuksesta kuntapomoksi Kemijärvelle. Vuodet ovat tuoneet mukanaan kokemusta niin teollisuudesta, vakuutus- ja palvelualoilta, kuin Euroopan areenoiltakin. Kokeneena yrittäjänä Arto tarjoaa mm. lobbauspalveluita yrityksille ja organisaatioille.

Charmikkaalla lapinkävijällä on yrittäjän asenne ja gentlemannin ote: ”Minun ei tarvitse teeskennellä! Voin muodostaa mielipiteeni kokemuksen perusteella.”

Pohjoinen Pelinrakentaja

Eurooppa on alueiden Eurooppa, ja aluekehitys tärkeää; Suomi on erityinen pohjoisena EU:n alueena, ja Lappi Suomen. Arktisten alueiden voimavarat ja taloudellinen kilpailukyky kuten moninainen arktinen osaaminen, sekä alueen tutkimus, koulutus ja kilpailukyky on huomioitava.

Arto on kansainvälisenä lappilaisena asiantuntija näköalapaikalla – pelinrakentajan paikalla! Arto on valmis yhdistämään Barentsin alueen kautta Aasian ja Euroopan tiimit.

Ehjä Eurooppa

Arto on tasa-arvon mies, tavaroiden ja palveluiden, pääomien ja ihmisten vapaan liikkuvuuden kehittäjä. Toimivassa Euroopassa on kuitenkin noudatettava taloudellista kuria, pidettävä kiinni yhteisesti sovituista pelisäännöistä, tärkeimpänä kasvu- ja vakaussopimus.

Arto kannattaa yhteistä tulli-, kauppa-, raha- ja ulkopolitiikkaa. Sen sijaan veropolitiikka ja sosiaalipolitiikka on pidettävä pääosin omissa käsissä. Toimiva maatalouspolitiikka on Suomelle elintärkeä.